FOTOGRAFIRANJE HRANE

E da...Fotografiranje hrane. Hrana je ljubav pa, prema tome, za nas je i fotografiranje hrane nešto što radimo s posebnom pažnjom i ljubavi. Možda zvuči malo pretenciozno, ali za nas je tako.


Volimo jesti, isprobavati novo, ali i vraćati se starim isprobanim jelima. Volimo užitak i uzbuđenje kada nas chefovi, s kojima smo već surađivali, iznenade s nečim potpuno neočekivanim (a zna se i to dogoditi).
Tehnička strana ove priče je manji dio, ali ga ipak ne smijemo zanemariti jer je fotografiranje praktički nemoguće bez potrebne opreme, ali i osobe koja zna što radi i može uhvatiti dojam dobro složenog tanjura.
Najbitnije je od svega svjetlo. Meko prirodno svjetlo je nešto neodoljivo u fotografiranju hrane, a sjene koje se znaju pojaviti, ukoliko je svjetlost kriva ili loše namještena, upropaštavaju dobru fotografiju, bez obzira na svu uloženu pažnju.
Ali, postoje i uvjeti u kojima te meke prirodne svjetlosti jednostavno nema, i onda se otkrivaju pravi junaci. Rad s blicevima i umjetnom rasvjetom jedni su od najzahtjevnijih dijelova u fotografiji uopće. U toj se priči mora dogoditi savršena ravnoteža dnevnog i umjetnog svjetla, kako bi se naglasila i istaknula sva ljepota tanjura koji je pred nama… A, na kraju krajeva, to je i cilj – napraviti fotografiju koja će izgledati toliko božanstveno da će onaj koji gleda istoga časa osjetiti glad.
E, kada vidite takvu fotografiju onda znate da je to to. I, sada fino mogu otići do hladnjaka i naći nešto za jelo, jer ogladnim kada pišem o hrani. :)
Ili će biti: „Halo pizza“. Hmm…

ŽELITE I VI OVAKVE FOTOGRAFIJE?

Kontaktirajte nas i dogovorit ćemo neki termin :)

TOP